Internet afsluiten.nl - Snelle en goedkope Internet abonnementen aanvragen

Internet afsluiten voor glasvezel via KPN
maandag, 24 november 2014 15:42

Internet afsluiten voor glasvezel via kpnGlasvezel internet afsluiten bij KPN lijkt de enige keuze te zijn. Dit komt doordat KPN de glasvezel aanlegger Reggefiber overgekocht heeft.

KPN overname Reggefiber

Doordat KPN de glasvezel aanlegger Reggefiber overgekocht heeft hebben zij het grootste glasvezel netwerk in handen. KPN heeft alle aandelen van Reggefiber nu in tot zijn beschikking. Het nadeel hiervan is dat het de concurrentie op de glasvezel markt beperkt wordt. Daarbij heeft KPN slechts tijdelijk besloten om de markt voorlopig open te houden voor concurrentie. Echter heeft de AMC wel toestemming gegeven voor de overnamen van zeggenschap over Reggefiber. Het is dus aannemelijk dat concurrentie op de glasvezelmarkt mogelijk blijft.

Men is niet alleen afhankelijk van de beschikbaarheid van glasvezel in de wijk. Daarbij is het de vraag of een andere provider dan KPN toegang heeft tot dat glasvezel gebied. Echter zal Reggefiber actief bezig blijven met het uitbreiden van het glasvezelnetwerk.

Glasvezel internet afsluiten bij een andere provider

Hoewel de keuze beperkt is kan glasvezel internet afsluiten bij deze providers:

Provider Snelheid Maandprijs
100 Mbit/s € 42,50
per maand

Meer info Overstappen
100 Mbit/s € 50,-
per maand

Meer info Overstappen
100 Mbit/s € 50,-
per maand

Meer info Overstappen
100 Mbit/s € 52,50
per maand

Meer info Overstappen
100 Mbit/s € 52,50
per maand

Meer info Overstappen
100 Mbit/s € 52,50
per maand

Meer info Overstappen

Door een postcodecheck uit te voeren bij verschillende providers heeft men de meeste kans om te achterhalen of glasvezel wel of niet beschikbaar is in uw wijk. Daarbij kan men de prijzen van de abonnementen in acht nemen. Let op dat internet afsluiten met glasvezel duurder is dan dat van adsl of de kabel.

Vodafone heeft het goedkoopste glasvezel internet momenteel. Daarbij is het ook mogelijk om bij Vodafone het abonnement maandelijks aan te passen. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat 100 Mbit/s te veel is voor het internetgebruik thuis dan kan dit verlaagd worden naar 50 Mbit/s.

Alternatief voor glasvezel

Glasvezel internet is duurder doordat het een nieuwere techniek is die een veel hogere internet snelheid aan kan bieden dan kabel of adsl internet. Dit komt doordat glasvezel internet zeer snel is. Niet alleen kan men snel downloaden maar ook snel uploaden. Een video online zetten of grote bestanden versturen over het internet gaat vele malen sneller dan bij adsl of glasvezel. Zo heeft men bij glasvezel dezelfde download als upload snelheid.

Bij kabel- en adsl internet heeft men een tien keer zo langzame uploadsnelheid vergeleken bij glasvezel. Indien glasvezel niet beschikbaar is op een adres dan zijn dit de alternatieven voor snel internet.

Laatst aangepast op maandag, 24 november 2014 16:01